Jít na hlavní stránku

Aktuality

Zakončení plachtařské sezony 2011

18.12.2011

Letošní plachtařskou sezonu jsme zakončili již tradičně – bubovickou Hangár Párty. Letos se poprvé konala až v polovině prosince (oproti zažitému začátku listopadu). Hlavním důvodem byl pozdější návrat dvou našich ostřílených sokolů Petra Hoduláka a Tomáše Horálka z jejich bojové (pracovní) mise na Filipínách - listopadový termín by tak nestihli a bez nich by HP nebylo to pravé ořechové.

Uplynulá plachtařská sezona sice nepatřila zrovna k těm nejúspěšnějším, co se týče celkových náletů a výkonů vůbec. Bylo to způsobeno hlavně úředním uzemněním kluzáků L-13 Blaník.

Přesto se létalo co to šlo a tak se na HP rozdávaly naše putovní ceny. Cenu „Bubovický holoubek“ pro nejlepšího bubovického benjamínka letos komise udělila Láďovi Pavelkovi. Pokročilým letcem se stal mazaný Honza Liška a do jeho rukou na rok putuje cena „Bubovický sokolík“. Nejvíce bodů ze členů AK Beroun v celostátní soutěži CPS vybojoval František Rus a právem mu tak náleží cena „Bubovický orel“.

Pokud si dobře pamatujete, loni byla komisí striktně zamítnuta žádost Zdeňka Nováka o přijetí do klubu „Kytín Airlines“, kam může vstoupit jen ten, kdo přistane u obce Kytín bez vykonání plachtařského výkonu. Letos se již Zdenda dočkal a po opětovném podtrhutí kluzáku do pole (ovšem při odletu z Bubo) u oblíbené obce na Brdech, vstoupil i tento dravec do naší vybrané společnosti.

Bubovické plachtařské nebe letos uzamknul sám předseda AK Tomáš Horálek za asistence vtipného konferenciéra Petra Hoduláka. Následovala zábava do brzkých ranních hodin, limonáda tekla proudem a na tanečním parketu se pařilo na vietnamské lidovky.