Jít na hlavní stránku

Aktuality

Bubovické ptactvo 2023 a zimní školení pilotů

17.3.2024

O víkendu 16. a 17. března se na letišti v Bubovicích uskutečnilo jak pravidelné teoretické školení pilotů před novou sezónou, tak také členská schůze aeroklubu, završená udílením Bubovického ptactva.  

Součástí zimního školení byla nejen obvyklá témata, mezi která patří opakování zásad provozu na LKBU, rozbor leteckých nehod uplynulého roku, proces výcviku v rámci DTO AK Beroun nebo problematika bezpečnosti, ale v tomto roce také část věnovaná zásadám požárního zásahu, včetně praktických ukázek. 

V neděli jsme pak navázali členskou schůzí, kde byly kromě zpráv za uplynulé období také bouřlivě diskutovány plány a strategie aeroklubu na období budoucí. Setkání bylo zakončeno udělením tradičních cen: Bubovického orla získal za nejlepší výkony na CPS Marek Lapiš, Bubovického sokolíka za nejvýraznější pokroky obdržel - stejně jako za rok 2022 - Filip Mrštný a ocenění Polní pilot hrdě převzal za šest svých loňských polních přistání Petr Hošek. Bubovický holoubek pro nejprogresivnějšího žáka bohužel udělen nebyl, protože v loňském roce výcvik žáků pro nezájem v podstatě neprobíhal. 

V letošním roce by měla být výcviková situace mnohem příznivější, teoretickou přípravu absolvovalo 10 zájemců o získání pilotního průkazu a mnozí z nich už mají v tuto chvíli i úspěšně složené závěrečné teoretické zkoušky. Všem držíme palce, aby se jim stejně dobře dařilo i v praktické části výcviku.