Jít na hlavní stránku

Aktuality

Rakovnická dlaždice 2023

22.8.2023

Na Rakovnické soustředění plynule navázaly závody "Rakovnická dlaždice", kterých se účastnili Petr Hošek a Pavel Kuriščák.

Prokletí nepříznivých meteorologických podmínek však pokračovalo. Mnohé ze dnů tak místo létání trávili naši závodnící prozkoumáváním krás severozápadních Čech.

Pro platnost uskutečnění závodů je nutné, aby byly odletěny alespoň tři platné soutěžní disciplíny. Soutěžní disciplína je platná, pokud alespoň 25% startujících kluzáků uletí vzdálenost alespoň 100 km (po započtení handicapu). V kategorii kluzáků klubové třídy se to nakonec bohužel nepodařilo. Dvě disciplíny byly platné, ve třetí z nich chybělo k překročení 100km hranice už jen 5km. 

Organizátoři tak vyhlásili výsledek závodů v kombinované "volné" třídě, ve které se společně s kluzáky klubové třídy účastnilo závodů ještě několik velmi výkonných strojů 18metrového rozpětí, které svými výkony pomohly závody prohlásit za platné. Pavel Kuriščák se umístil na 9. místě a Petr Hošek na 17. místě z celkových 19 účastníků.

Tablo závodníků

Videoreportáž ze závodů zpracovaná Rakovnickým dvorním meteorologem Petrem Dvořákem: