Jít na hlavní stránku

Aktuality

Bubovický rozpočet 2019 a ukončení sezóny

26.10.2019

Již potřetí se na bubovickém letišti uskutečnila soutěž v přesnosti a eleganci přistání, nazvaná Bubovický rozpočet. 

6706 je doma
6706 je doma!

Tento rok byla soutěž ve vážném ohrožení, protože Blaník OK-6706 postihla během letího žákovského soutředění drobná nehoda a strávil dlouhé týdny v leteckém servisu v Kroměříži. Minulý víkend pro něj podnikla výpad posádka Štolba - Hošek, jejich pokus ale vyšel naprázdno, protože počasí převlek zpět do Bubovic neumožnilo a oba piloti se museli vrátit vlakem. V pondělí 21. října byl ale tým Malátek - Havelka o poznání úspěšnější a opravený Blaník dosedl nabubovickou ranvej včas na to, aby mohl o víkendu posloužit jako soutěžní stroj. 

Odměna za pilotky
Odměna za pilotky

Nejdřív se na něm ale v sobotu uskutečnily praktické pilotní zkoušky - Filip Vlasatý a Marek Smékal v nich obstáli na výbornou. Zaslouženě se pak mohli osvěžit v bazénu a počasí jim vyloženě přálo, teploty atakovaly dvacítku. 

Až poté přišly na pořad dne soutěžní lety. Úkolem pilotů bylo, jako již tradičně, zaletět vzorový okruh a přistát krásně do vyznačené zóny. Letošního ročníku se zúčastnilo 17 pilotů, které ze zadního sedadla jistil instruktor Marek Lapiš. Hodnocení přesnosti a elegance přistání pak měli na starosti již zkušení rozhodčí předchozích ročníků Miloš Matějka a Fanda Rus. 

Vyhlášení vítězů
Vyhlášení vítězů

Celá soutěž probíhala pod taktovkou instruktora Kamila Havelky, jenž si také vzal na starost závěrečné vyhlášení vitězů, které bylo i letos doprovázeno mnohými hodnotnými cenami pro všechny zúčastněné. Na třetím místě se letos umístil čerstvý pilot Marek Smékal. Stříbrnou příčku obsadil naopak dlouholetý člen klubu Tomáš Fíla, který se ovšem z osobních důvodů nemohl vyhlášení vítězů zúčastnit - diplom a medaili tak za něj obětavě převzal Petr Hodulák. A na stupínek nejvyšší potom vystoupit Víťa Polok, kterému putovní pohár předal vítěz loňského ročníku Peťulín Hošek. 

Konec sezóny
Konec sezóny

V závěru jsme ještě symbolicky zakončili letošní sezónu a čápa, který náš vždy sezónou provází, jsme uklidili k zimnímu spánku.