Jít na hlavní stránku

Aktuality

Konečně příznivé počasí

8.4.2018

O tomto víkendu se odehrály první letošní navijáky - a taky jsme přivítali zpátky doma OK-6706.

Sobotní slunečné počasí umožnilo v letošním roce první navijákové vzlety. Ale zatímco lety z navijáku byly po poledni přerušeny kvůli silnému bočnímu větru, první letošní let do bazénu ani boční vítr přerušit nemohl (a v téměř dvacetistupňové teplotě vzduchu to vlastně bylo docela příjemné osvěžení).

I neděle vypadala meteorologicky příznivě, proto byl právě na tento den naplánován přelet Blaníku OK-6706 ze servisu v Kroměříži, kde už od května loňského roku procházel modifikací. Vlečná OK-VNC pro něj startovala už o půl osmé ranní, cestou se ale meteorologická situace natolik zhoršila, že přinutila posádku Liška - Doněk přistát na letišti v Přibyslavi. Vynucená přestávka se nakonec protáhla na čtyři hodiny.

Až o druhé odpolední naši piloti přebírají na letišti v Kroměříži Blaník, a to nejen letově způsobilý, ale taky ve zbrusu novém zeleném designu. Odpoledne je počasí o poznání vstřícnější a převlek probíhá bez komplikací na jeden zátah. Když večer jak OK-6706, tak OK-VNC přistávají na domovském letišti, je Blaník středem pozornosti a oba piloti si samozřejmě vyslouží jak skutečná, tak virtuální poplácání po ramenou.