Jít na hlavní stránku

Aktuality

Pankáči na start

22.10.2012

Letošní letní soustředění, které jsme strávili u nás na LKBU začátkem července, bylo opravdu náročné. Počasí nám nepřálo, vysoké teploty od ranních hodin a silné tropické bouřky.

A právě proto si někteří z nás na protest a tak trochu rebelovsky v duchu PUNK hnutí proti Termoskovi nechali ostříhat pěknýho kohouta na hlavě. O co méně bylo přeletů o to více bylo navijáků. Navijáková skupina nadšenců sedala ve vysokých teplotách nad 30 stupňů Celestýna do rozžhaveného kokpitu kluzáku Blaník L13 tak samozřejmě, jako by bylo příjemných 20 stupňů. Každý pilot při startu musel přiložit ruku na hlavu s rozevřenou dlaní a napnutými prsty vzhůru, aby zdůraznil číro jako soudržnost s Letkou pankáčů.

Jen z brusu nový motorový instruktor, hrdinný Tomáš Horálek si na fotkách utírá pot z čela. Né, že by se potil z výkonů nových motorových es, protože takových talentovaných žáku v jednom AK se rodí v leteckém světě jen zřídka kde, ale to jeho neklimatizovaný modul Z-126 byl v žáru slunce rozpálen do běla. Jen mimochodem, kdyby nový motoráři a budoucí vlekaři Palda, Fox a doktor Mára, žili v roce 1939, tak se o ně rve Luftwaffe i RAF. Závěrem nutno dodat, že ani teplota, ani počasí nezkazilo náladu a nadšení mladých orlů z Bubovic, kteří využili dobu soustředění maximálně a zalítali si jak sviňa.