Jít na hlavní stránku

Aktuality

Naše jarní soustředění ve Dvoře Králové

14.5.2010

Termín: 1. – 13.5.2010

Počasí: mizerné

Fakta: máme o dva sólisty navíc, přelet žádný, místní létání minimální, navijáků bylo požehnaně

A jak to vlastně bylo: V neděli během dopoledne jsme sbalili všechny potřebné věci s sebou a vyrazili na cestu. Dva Blaníky a L 33 jsme do Dvora přepravili převlekem, zbytek naší chlouby jel po silnici. Večer jsme se všichni celí a zdraví sešli na letišti.

První týden soustředění byl poněkud vydařený, i když počasí nám moc nepřálo. Úplně nejvíce jsme si procvičili létání na navijáku, díky trpělivosti našich instruktorů. Jeden den se, nám žáčkům, poštěstilo vyzkoušet si svahovat. Pro mnohé z nás to byl pěkný, nový zážitek. Největšího úspěchu z celého soustředění dosáhli dva žáčci, vlastně Medvěd se Žárovkou, ze kterých se stali sólisté. A jak tomu tak bývá, tak si za odměnu večer zaplavali v hasičské nádrži. Na konci týdne se počasí trochu umoudřilo, instruktoři a další piloti si aspoň trochu pokroužili a něco málo oblétli.

Druhý týden byl spíš nevydařený než vydařený. Žáci z prvního týdne odjeli a na druhý přijel jen jeden a to instruktory nepotěšilo, navíc se ještě zhoršilo počasí. Nebyl důvod proč ve Dvoře dále zůstávat, tak se sbalili éra a jelo se domů už ve čtvrtek, což nevadilo, protože jsme jeli slavit narození malého Hodula.