Jít na hlavní stránku

Aktuality

Plachtařské soustředění Scharnstein 2011

20.7.2011

V terminu 23.4 do 1.5 2011 proběhlo malé soustředění několika plachtařů z Bubovic na rakouském letišti Scharnstein (LOLC). Letiště se nachází na úpatí alpských vrcholků nedaleko městečka Gmunden. Hned první letový den umožnilo Bubovickým prohlédnout si alpské pohoří z výše, a to rovnou z výšky 3800m. Následující dny již počasí nebylo tak stratosférické, a proto další letecké výlety byli již ve výšce vrcholků hor. Tyto přelety sice neumožňovaly velký rozhled nad krajinou, zato pořádně potrénovaly přítomné v technice svahování a v létání v blízkosti skalních stěn.

Veškeré létání z letiště Scharnstein nakonec proběhlo bez sebemenšího problému, a všichni zúčastnění si odvezli jak nové zážitky, tak i nové zkušenosti s létáním v kopcích a v cizojazyčném prostředí. Lze tedy jen poděkovat M. Matějkovi a Š. Uherovi za pomoc a odborné rady.

Na fotkách lze spatřit ledovec Dachstein, krásné prostředí kolem jezera Traunsee, a i typický rakouský baráček, v kterém byli všichni ubytovaní (jako o věnu o něm uvažoval nejeden účastník soustředění). Pár fotek zobrazuje také několik klenotů v rakouském aeroklubu.