Jít na hlavní stránku

Aktuality

Letní žákovské soustředění LKBU 2021

25.7.2021

V termínu 17. - 25. července se na LKBU uskutečnilo soustředění žáků, ke kterému se přidalo i několik pilotů. 

Meteorologické podmínky byly spíš příznivé, i když několik dní zlobil silný boční vítr, a také termika mohla být trochu vstřícnější - nicméně nestěžujeme si (jak prohlásil vedoucí soustředění Kamil: "Taky mohlo lejt celej tejden.").

Pravidelné zahajování provozu už v 8:00 a enormní energie a snaha všech zúčastněných přinesly své ovoce: Michal Procházka, jediný letošní nový žák, a to s individuálním studijním programem, úspěšně absolvoval svůj seznamovací let (a následně i let do bazénu). Toník Klika, který se k plachtařině vrátil po mnoha letech a rovněž postupuje podle individuálního plánu, se za žáka vlastně považovat nedá, ale po seznamováku skončil v bazénu taky. No a třetí šplouch si zasloužil Matěj Dolejš, tentokrát za zlomový moment v životě pilota - první samostatný sólo let. 

S přelety byla situace o hodně obtížnější. Našlo se několik odvážných, kteří se pustili i do méně-než-ideálního počasí. Jediný skutečný přelet se nakonec podařil posádce pilot Doněk - navígátor Hraško J., kteří v sobotu 24. 7. dokázali otočit Letkov i s kýženým návratem.