Jít na hlavní stránku

Aktuality

Drakiáda 2019

6.10.2019

V sobotu 5.10.2019 se na letišti v Bubovicích uskutečnil již druhý ročník Drakiády, akce pořádané ve spolupráci s obcí Bubovice

Počasí nebylo právě nejpříznivější, teploty se držely kolem 12 stupňů, obloha byla zatažená a jemně mžilo. Do toho ale foukal čerstvý vítr, což je pro draky ideální. Koho tedy neodradila zima a vlhko, mohl si pouštění draka báječně užít. Ve stánku obce Bubovice navíc bylo možné zahřát se horkým čajem a nejrůznějšími dobrotami, které účastníci akce donesli. 

Kromě prezentace draků se na letišti uskutečnila také prezentace hasičské techniky a techniky Policie ČR. Se svou troškou do mlýna přispěl i letecký modelářský klub, který v hangáru předvedl několik svých modelů. Vyvrcholením akce pak byla tombola, ve které účastníci mohli vyhrát navijákový let větroněm. Vzhledem k počasí bohužel nebylo možné uskutečnit lety přímo v rámci akce, ale na všechny výherce se samozřejmě těšíme během některého z příštích, povětrnostně příznivějších víkendů.

Nedělním leteckým provozem, kdy nám počasí přálo o poznání více,  jsme potom zakončili tento více než úspěšný podzimní víkend.