Jít na hlavní stránku

Aktuality

Školení, schůze a gratulace

24.3.2019

V sobotu 23.3. se v klubovně AK Beroun odehrála pravidelná roční členská schůze, která tentokrát přinesla řadu změn. 

Tou nejvýraznější byl odchod dlouholetého předsedy aeroklubu Zdendy Nováka z předsednického postu - na této pozici ho na základě voleb nahradí stávající bezpečnostní manažer AK Standa Plášil. Ke změnám došlo i v radě klubu, kterou opustili  Miloš Matějka, František Rus a Marek Lapiš - ti se nyní všichni ujmou rolí v revizní komisi. Radu klubu pak nově doplní Víťa Polok. 

Zdenda končí
Předseda se loučí

Kromě voleb nových činovníků nás také čekalo vyslechnutí zpráv o činnosti klubu v minulém roce. Nejnapínavější částí sobotního setkání bylo ale udílení cen za plachtařské výkony v uplynulé sezóně. Bubovickým holoubkem za rok 2018 byl jako nejaktivnější žák jmenován Marek Smékal, Bubovického sokolíka obdržel za nejvýraznější pokrok v pokračovacím výcviku Peťulín Hošek a s Bubovickým orlem odcházel nejúspěšnější klubový plachtař loňského roku Marek Lapiš. Cena Polní pilot byla letos udělena Petru Lívancovi, kterému se v minulé sezóně podařil obdivuhodný kousek, a to sednout dvakrát do téhož pole (týmž letadlem).

K udílení cen se v letošním roce připojil i HuHu Bar a jeho chef Kamil Havelka, který odměnil nejen sudem piva první loňský přelet z bubovického letiště - cenu přejímal opět orel Marek Lapiš - ale drobnými cenami ohodnotil také piloty s nejvyšším náletem, s největším počtem startů, průměrně nejrychlejší a ocenil i další a další výkony (dokonce včetně výkonů na baru!).

Předání daru
Předání daru

Sobotu jsme zakončili slavností na počest životního jubilea našeho dlouholetého vedoucího letového provozu Víti Zárybnického ("Nejlepšího VLP, jakého jsme za posledních 15 let měli," jak trefně poznamenal ve své slavnostní řeči Petr Hodulák). Víťa pak obdržel od členů klubu darem model své oblíbené Z-142 OK-VNC, se kterou už zažil mnohé. Oslava se v přiznivém počasí protáhla nejdříve na zahradě a poté v klubovně AK do pozdních nočních hodin. 

V neděli jsme potom navázali pravidelným školením pilotů zaměřeným na opakování důležitých legislativních i dalších norem spjatých s provozem letiště. 

Víkend jsme pak zakončili přesunem transportních vleků z hangáru, abychom uvolnili místo pro letadla, která se pomalu, ale jistě blíží do finále zimní údržby, aby byla připravena na zahájení letošní sezóny.