Jít na hlavní stránku

Aktuality

Drakiáda a ukončení sezóny 2018

6.10.2018

V sobotu 6.10. se na letišti Bubovice uskutečnila Drakiáda.

Zpočátku to vypadalo, že počasí akci příliš přát nebude: zatímco během letového provozu oceníme spíš bezvětří, na Drakiádu jsme potřebovali, aby trochu zafoukalo. Nakonec jsme ale získali přízeň jak počasí – mírný vítr se přece jen zvednul – tak zejména návštěvníků, jejichž počet předčil všechna naše očekávání.

Obec Bubovice, hlavní organizátor akce, otevřela přímo na letištní ploše stánek s domácími sladkostmi a horkým čajem, aby se piloti draků měli čím zahřát. Aeroklub umožnil návštěvníkům prohlídku letadlové techniky, takže si letadla mohli jak prohlédnout a vlastnoručně osahat, tak se o nich od členů klubu i z poskytnutých infoletáků dozvědět pár zajímavostí. Letadla byla k vidění také ve vzduchu, protože se uskutečnilo několik navijákových startů L-13. A součástí Drakiády byla také prezentace Armády České republiky, která v Bubovicích představila něco ze své výstroje a výzbroje.

Ukončení sezóny
Ukončení sezóny

Poslední účastníci akce odcházeli až se soumrakem. My jsme pak této příležitosti využili k oficiálnímu zakončení letošní sezóny a čápa, který shlížel na bubovické ranveje od konce dubna, jsme opět uklidili do jeho zimoviště, kde počká do příštího jara.