Jít na hlavní stránku

Aktuality

Vedra jsou u konce

26.8.2018

Těžko říct, jestli když Tomáš zahajoval plachtařský výcvik nestandardně uprostřed sezóny, napadlo ho, že jeho seznamovací let může padnout na poslední srpnovou dekádu, kdy se teploty už často pohybují v podzimních hodnotách.  

Po vytrvalých třicetistupňových vedrech se tuto sobotu rtuť teploměru odpoledne zastavila na 18 stupních a pětimetrový vítr střídaly desetimetrové poryvy. Tyto meteorologické podmínky komplikovaly nejen letový provoz, ale také Tomášův let do bazénu, který jsme mu za seznamovák samozřejmě nemohli odpustit. Kromě zimy Tomášovi znepříjemnily situaci i hodinky, které jako vodotěsné sice koupel vydržely, ale jejich řemínek povolil a skončily tak kdesi na dně požární nádrže. V této kritické situaci naštěstí přispechal Tomášovi na pomoc instruktor Kamil - a sotva se zanořil pod hladinu, Tomáš hodinky vítězoslavně vylovil, takže celá událost měla vlastně po všech stránkách dobrý konec. 

Neděle pak nabízela o něco příznivější podmínky hlavně pro termické lety - počasí zlákalo k pokusu o přelet hned několik pilotů. Jejich více či méně slavný návrat domů je viditelný na přiložených fotografiích.