Jít na hlavní stránku

Aktuality

Zimní školení a členská schůze

25.3.2018

Tento víkend jsme na letišti trávili převážně v klubovně - školením a schůzí. 

V sobotu 25.3.2018 se konalo pravidelné zimní školení pilotů. Vedoucí letového provozu Ing. Vít Zárybnický během něj zmínil především důležité legislativní změny související s provozem letiště a prezentoval také některé závěrečné zprávy o vybraných leteckých nehodách, a to zejména aby upozornil na pilotní chyby, kterých je potřeba se vyvarovat. 

V neděli se pak sešla členská schůze AK Beroun, aby vzala na vědomí zprávy zástupců jednotlivých resortů a přijala některá usnesení. 

Kromě oficiální části měl program i část méně oficiální: vyhlášení nejlepších členů aeroklubu, a to hned v několika kategoriích. Bubovického holoubka za rok 2017 získal za nejvýraznější pokrok mezi žáky Nikola Čulík. Držitelem Bubovického sokolíka se stává vždy odhodlaný plachtař Víťa Polok. A Bubovický orel putuje za nejlepší výkony v CPS k Markovi Lapišovi.

Dokonce dvojí vítězství - v disciplíně Polní pilot a také jako čestný člen Kytín Airlines - pak zaznamenal předseda klubu Zdenda Novák. Zvláštní cena byla potom vypsána pro kulturního a společenského referenta klubu a získal ji za dlouholetý přínos klubovému životu zasloužilý porybný, barman a novopečený instruktor Kamil Havelka.