Jít na hlavní stránku

Aktuality

A jaro je tady

11.3.2018

Zatímco jsme se ještě před dvěma týdny klepali mrazem, tuto sobotu a neděli teploměr vystoupel na příjemných 17 stupňů nad nulu, což urychlilo a zpříjemnilo veškerou nutnou zimní údržbu. 

V sobotu také proběhly zkoušky žáků - budoucích pilotů. Ti pak společně s instruktory využili teplého slunečného počasí a po celou neděli se věnovali pozemním přípravám pro budoucí výcvik. 

Toník na baru
Toník na baru

Po nešťastném úrazu a dlouhé době rekonvalescence nás na letišti navštívil čestný člen aeroklubu, ak. arch. Toník Kryl - jako vždy plný elánu. Dokonce se zapojil i do školení softwaru XC Soar, které pro zájemce připravil Honza Liška. 

Probíhala samozřejmě i údržba strojů: Traktor září čistotou (s jeho čistěním byl dokonce spjat neobvyklý nález mrtvé ryby v hangáru v kbelíku na čisté hadry - její přítomnost tam se nikomu nepodařilo uspokojivě vysvětlit) a naviják se po rozborce na součástky začíná zvolna znovu dostávat do uceleného stavu. 

Bourání plotu přešlo do další fáze, kterou bylo vytrhávání a likvidace původních plotních sloupků. Teď už je tedy pozemek zcela připraven pro instalaci nového plotu, která by měla začít někdy v polovině března. 

A nezahálí ani ASK - i to se sice pomalu, ale jistě blíží do letuschopné fáze. 

Jaro může přijít.