Jít na hlavní stránku

Aktuality

Vánoce 2017

25.12.2017

Na Boží hod jsme se, jako již tradičně, sešli na letišti v Bubovicích, abychom si u ozdobeného stromečku a krbových kamen vzájemně popřáli hezké svátky.

K Vánocům nová botka
K Vánocům nová botka

Co se samotného létání týče, to probíhalo jen ve velmi omezeném rozsahu – kluzákům stále chybí osvědčení letové způsobilosti (i když se v kancelářích dnes celý den tvrdě pracovalo na tom, aby byla dokumentace připravená co nejdřív). Větroně tedy zůstávají na zemi, ale L33 při této příležitosti aspoň dostala k Vánocům novou botku. Do vzduchu se vznesla jen VNC na pár “povinných” vyhlídek nad Karlštejnem.

Hlavní společenskou událostí tak bylo posezení v klubovně. Při této vánoční příležitosti nás navštívili i členové klubu, kteří se jinak na letiště dostanou jen zřídka. Každý s sebou samozřejmě přinesl i něco dobrého. A za všechny ty krkovice, bůčky, kuřata a kýty by se nemusela stydět ani britská královská tabule. A to nemluvím o chlebíčkách, vánočkách a tunách cukroví (který šílenec peče to linecké ve tvaru letadýlek??).

Díky, Ježíšku!
Díky, Ježíšku!

Dokonce i na vánoční dárky došlo. Ve skutečnosti je Ježíšek doručil pod stromeček už v minulém týdnu, ale obdarovaní si jich všimli až dnes, a po jejich rozbalení měli všichni nelíčenou radost (viz foto).

Další společné setkání je plánováno na Silvestra – snad bude po stránce letového provozu úspěšnější.