Jít na hlavní stránku

Aktuality

Rožmberku jsme vypálili rybník

15.10.2012

Dne 13.10. 2012 se konal historicky první výlov na letišti v Bubovicích. Výlov to byl vskutku náramný a proběhl bez sebemenších chyb v organizaci. Porybný Kamil Havelka, který celou mašinerii vyndavání mnoha tun ryb z vody řídil, už několik předešlých dní a nocí upouštěl obrovskými čerpadly vodu a snižoval hladinu nádrže na minimální hodnotu.

Třináctého v Sobotu ráno to začalo. Shon, nervozita, příjezd velkého davu natěšených lidí, kde i malé děti měly rybářské kalhoty. Když hladina dosáhla minima, začala se voda vařit hřbety obrovských ryb všech možných druhů. Podívaná, kterou bylo vidět na dně, brala přihlížejícím v úžasu doslova dech.

Porybný Kamil v litém boji s opravdu obří štikou, která se ostrými zuby bránila a bojovala na život a na smrt. Něco takového se vidí jen v dálných zemích, kde stateční muži bojují v uzavřeném prostoru s aligátorem, který se o moc neliší od štiky, kterou Kamil holýma rukama ulovil. Dalším velkým překvapením bylo objevení několika metrového sumce s tlamou jako vrata, kterého Kamil z vody dostal po hodinovém souboji.

Když byly kádě plné a náklaďáky rozvezly většinu úlovku do celé republiky i zahraničí, dali jsme si zasloužený teplý gulášek od bratra porybného Romana. Mokré a pocákané děti stály s otevřenou pusou na břehu v kamenném úžasu ze zážitků, které se jim na věky vryly do paměti. My kamarádi z AK jsme si odpoledne v naší kuchyňce připravili a holky pak usmažily jednoho kapra,štiku a lína. Fantastická chuť ryb, pivo a dobrá nálada pomohla odvát únavu z dřiny z prvního výlovu ryb na letišti. Už teď se těšíme na další!